Колективна оставка подаде ръководството на Светкавица. Председателят на  Управителния съвет Васил Дойчинов изложи и мотивите за този акт.

Според него поради тежката икономическа обстановка в страната  са настъпили сериозни финансови проблеми и в клуба. Това е  довело до напрежение в работата на ръководството и на  състезателите от мъжкия отбор.

"С бойкотирането на срещата от първенството между Светкавица и Суворово бе нанесена тежка обида, както на  ръководството, така и на цялата футболна общественост", каза  Дойчинов.

Ръководството твърди, че клубът има задължение към футболистите в размер на едно възнаграждение, което е забавено със седмица. Дойчинов е категоричен за година време ръководството е изпълнило  ангажимента си да възроди клуба и да го подреди организационно.  

Проблем е и липсата на сериозни спонсори, въпреки спорадичните  дарения от страна на местния бизнес. Община Търговище заделя за  Светкавица 60 000 лв., които се изплащат на два транша. Тези пари се недостатъчни за нормалното функциониране на "мълниите".  

Ръководството ще изпълнява задълженията си до края на есенния  полусезон и ще даде възможност на деятели с отношение и  финансови възможности да поемат ръководството, се казва в  приетата декларация, подписана от Васил Дойнов и предателя на  Контролния съвет Панайот Панайотов.  

За БТА футболистът Даниел Генов заяви, че тимът ще продължи да  играе. "Настояваме ръководството на поеме сериозни ангажименти  по отношение на плащанията и за осигуряването на екипи, топки,  както и да повиши организацията", каза Генов. Според  футболистите задълженията към тях не са един хонорар, а вече  три.