Екшън се разигра по време на мача между Светкавица и Черноморец Балчик от Североизточната Трета лига в Търговище, завършил 2:0 за гостите. В главните роли бяха вратарят на домакините Костадин Иванов-Марата и Джорджо Димитров от гостите.
 
В един момент от мача Иванов излезе да пресрещне топката, но се размина с нея и Димитров се озова на празна врата. Играчът на Балчик обаче не насочи топката в мрежата, а изчака стражът на Търговище да се приближи и чак тогава я ритна леко топката зад голлинията. Това вбеси вратаря и той подгони голмайстора, а когато го настигна, го хвана за гушата. На терена нахлуха футболисти и треньори от двата тима и повече от 10 минути не се игра футбол. Незнайно защо обаче реферът не показа картони.
 
След като играта бе подновена, последва нова разправия. Джорджо Димитров финтира вратаря и насочи топката към мрежата, но защитник на домакините я изчисти в последния момент с шпагат. В този момент пердето на Марата отново падна и той пак се опита да души нападателя. Този пъти съдията се намеси и изгони Костадин Иванов, който впоследствие бе наказан за два мача от Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС Варна.
 
Балчик спечели гостуването си с 2:0 и преди последните две срещи за годината е лидер, с равни точки със Септември Тервел. Двата отбора имат по 11 победи и равенство в двубоя помежду си в Тервел.