Черно море победи Светкавица Търговище с 2:1 в контролна среща, играна на стадион “Младост” във Варна. Спарингът се проведе в две полувремена по 30 минути, а в него треньорът на “моряците” Илиан Илиев даде игрови минути на играчите, които по-малко вземат участие в срещите за първенство. И двете попадения в мача реализира Велислав Василев.

“Зелено-белите” поведоха в резултата в 14-ата минута. Велислав Василев получи топката на дъгата на наказателното поле и стреля с левия крак за 1:0. Само три минути по-късно гостите получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар за игра с ръка, който бе превърнат в гол от Румен Русков. Последваха пропуски пред вратата на Светкавица, но до почивката нов гол не падна.

През втората част Черно море владееше инициативата и създаваше всичко по-опасно пред вратата на лидера в Трета лига. Няколко опасни удара на Илиан Илиев, Родриго Вилела и Денислав Ангелов бяха спасени от стража на Светкавица. От своя страна гостуващият тим имаше само една ситуация за гол през второто полувреме, но стражът Георги Георгиев успя да се намеси подобаващо и спаси. В последната минута на срещата Родриго Вилела центрира отляво и сложи топката на главата на Велислав Василев, който вкара за 2:1, с което оформи и крайния резултат.

Съставът на Черно море: Иван Дичевски (Георги Георгиев), Влатко Дробаров, Стефан Станчев, Мартин Дичев, Емил Янчев, Файсел Касми, Георги Божилов (Родриго Вилела), Мехди Букаси, Велислав Василев, Павел Георгиев, Илиан Илиев (Лъчезар Йорданов, Денислав Ангелов).