Оригиналният ФК Светкавица 1922 Търговище има ново ръководство, а през тази година ще се опита да спечели регионалната група през новия сезон и да влезе в Трета лига.

Клубът се поема от Инициативен комитет, който вече е започнал разговори със спонсори и с общинското ръководство. Като изпълнителен директор в клуба се завръща Пламен Донев, който през последните две години и половина беше треньор в Дунав Русе.

Новият старши треньор ще бъде Румен Стоянов - дългогодишен защитник на "мълниите".

Важно е да се уточни, че клубът Светкавица 1922 е оригиналният клуб в Търговище, който през сезон 2011/2012 игра в Първа лига. След това тимът преживя финансов колапс, срина се до Трета лига и областните групи.

Паралелно с това, през 2013-а година беше учреден още един клуб в града с името Светкавица-Търговище (Търговище) и той в момента се състезава в Трета лига, където обаче влезе след обединение с тима на Агроелит (село Макариополско).

Междувременно оригиналният клуб беше възстановен преди два сезона и хората там поискаха да направят обединение за една силна Светкавица. Но от клуба, играещ в Трета лига на два пъти възпрепятстваха провеждането на общо събрание.

"След като толкова време нищо не се случва, взехме решение да възстановим стария клуб и да се опитаме да го структурираме. Тази година ще се опитаме да влезем в Трета лига, а от следващия сезон ще атакуваме и Втора. Надяваме се, че през 2022-а година, когато честваме и 100 години футбол в Търговище клубът да играе отново в професионалния футбол. Искам да уточня, че Светкавица-Търговище използват неправомерно емблемата на старата Светкавица и това не може да продължава", каза изпълнителният директор на Светкавица 1922 Пламен Донев.