"Продължаваме с подмладяването на Светкавица - Търговище.  Обиграваме състава, всеки мач ще излизаме за победа". Това каза  на пресконференция в началото на сезона треньорът на мълниите  Диян Кирилов. 

Тимът ще продължи да играе в Североизточна "В" аматьорска  футболна лига. 

Бюджетът му ще бъде 100000 лв., колкото и  миналата година, посочи президентът на клуба Васил Дойчинов.  Половината от тях са осигурени от Община Търговище, а  останалите ще се събират от фирми-спонсори. 

Дойчинов очерта и целите пред отбора, който са да показва добър футбол, класиране на място близко до върха, за да може, ако се  открият финансови възможности да се влезе в професионалния  футбол, както и развитие на детско-юношеската школа.

В момента в нея тренират около 120 деца от всички възрасти при трима  треньори, обяви Кирилов.  Селекцията в Светкавица е завършена. Картотекирани са 22-ма  играчи - всички от Търговище, седем юноши-старша възраст идват  от школата. Според треньора, тази година Търговище ще играе в  силна група. 

"Оформя се ядро от 5-6 тима, с които ще имаме тежки мачове", каза той и покани феновете на домакинската среща в  неделя срещу отбора на Провадия./БТА