Исмаил Иса отбеляза първите си два гола с екипа на Берое при победата с 4:0 като гост на Светкавица Търговище в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят се игра на стадион „Димитър Бурков“. Иса бе точен в 41-та и 58-та минута. По едно попадение добавиха Станислав Костов в 12-та и Георги Динков в 70-та минута.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев направи доста ротации в състава си. Той заложи на почти изцяло нова защита, която бе формирана от Венелин Филипов, Антон Огнянов, Владимир Зафиров и Венцислав Василев. Старозагорци играха и с доста офанзивна схема, след като в титулярния състав започнаха Георги Божилов, Георги Андонов, Станислав Костов и Исмаил Иса.

Берое поведе в 12-та минута, когато Станислав Костов получи топката на границата на наказателното поле на Светкавица и със страхотен удар я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Якубов.

Пет минути по-късно Антон Огнянов центрира в наказателното поле на Светкавица, където Георги Андонов засече с глава, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

Берое организира много добра атака в 26-та минута. Триходова комбинация между Божилов, Костов и Том завърши с удар на бразилеца от дъгата на наказателното поле, но топката премина на метър над напречната греда.

Антон Огнянов центрира в наказателното поле на Светкавица в 39-та минута, след което Георги Божилов стреля с глава, но топката бе изчистена от гол линията. След изпънението на ъгловия удар Георги Божилов подаде към Исмаил Иса, който стреля от малкото наказателно поле, но на сантиметри над гредата.

Берое удвои своята преднина в 41-та минута, когато Станислав Костов пусна извеждащ пас към Исмаил Иса, който навлезе в наказателното поле на Светкавица, след което финтира защитник на домакините и с удар в далечния ъгъл изпрати топката във вратата на Якубов. 

Първа опасност пред вратаря на Берое Илко Пиргов бе в 51-та минута, когато Михаил Михайлов получи топката в наказателното поле и стреля покрай стража, но топката се удари в гредата и бе изчистена.

Берое веднага отговори и в 52-та минута Исамил Иса направи самостоятелен пробив и навлезе в пеналта на домакините, финтира защитник и стреля, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

Берое реализира трети гол в 58-та минута, когато  Венцислав Василев центрира в наказателното поле, където Исмаил Иса засече с глава и изпрати топката във вратата на Якубов.

 

В 60-та минута Георги Божилов засече атрактивно топката с удар от въздуха, но Якубов изби в ъглов със сетни усилия.

Светкавица организира добра атака в 62-та минута, когато Костадин Димитров успя да овладее в наказателното поле на Берое и стреля, но Пиргов се намеси страхотно и спаси.

Станислав Костов центрира много добре в наказателното поле на Светкавица в 68-та минута, след което Исмаил Иса засече с глава, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Якубов.

Берое вкара четвърти гол в 70-та минута, когато Емин Ахмед напредна по десния фланг, центрира в наказателното поле, където Станислав Костов чукна за Георги Динков. Той овладя и се разписа със страхотен шут от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на Якубов.

Светкавица изпусна нова възможност в 75-та минута, когато Василев бе изведен зад гърба на отбраната на Берое и се опита да прехвърли Пиргов, но вратарят изби. Отново Василев намери Арабов в наказателното поле на гостите, а той стреля опасно, но нова намеса на Пиргов предотврати попадение във вратата на старозагорци.

В 79-та минута Михайлов намери Илиев пред наказателното поле. Той стреля, но топката премина на метър покрай гредата на Пиргов.

Берое завърши мача с човек по-малко, защото Венелин Филипов получи контузия и напусна терена.

В добавеното време на мача Иса можеше да оформи своя хеттрик. Той бе изведен зад гърба на защитата на Светкавица, след което преодоля Якубов и стреля от малък ъгъл, но не успя да намери опразнената врата.

Светкавица: 1. Харун Якубов, 5. Деян Петров, 7. Невен Венков, 17. Георги Дамянов, 19. Иван Георгиев, 20. Калоян Николов, 10. Цветан Илиев (к), 6. Костадин Димитров, 11. Николай Николов, 16. Турхан Хасанов, 15. Михаил Михайлов

Берое: 23. Илко Пиргов – 4. Венелин Филипов, 3. Владимир Зафиров (к), 24. Венцислав Василев, 11. Антон Огнянов – 27. Игор Джоман, 70. Том, 14. Георги Божилов – 7. Георги Андонов, 10. Исмаил Иса, 9. Станислав Костов

Минута по минута:

1' Начало на мача!

7' Самостоятелен пробив на Антон Огнянов, който навлезе в наказателното поле и центрира елегантно към Георги Божилов. Той стреля от въздуха, но топката премина над вратата

12' Берое поведе с 1:0 след гол на Станислав Костов. Станислав Костов получи топката на границата на наказателното поле на Светкавица и със страхотен удар я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Якубов. 

17' Антон Огнянов центрира в наказателното поле на Светкавица, където Георги Андонов засече с глава, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

41' Берое поведе с 2:0 след гол на Исмаил Иса. Станислав Костов пусна извеждащ пас към Исмаил Иса, който навлезе в наказателното поле на Светкавица, след което финтира защитнин на домакините и с удар в далечения ъгъл изпрати топката във вратата на Якубов. 

45' Край на първото полувреме!

46' Начало на второто полувреме!

50' Далечен удар на Георги Андонов, но над напречната греда в аут. 

52' Исамил Иса направи самостоятелен пробив и навлезе в пеналта на домакините, финтира защитник и стреля, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

55' Смяна за Светкавица - Светослав Арабов влезе на мястото на Деян Петров.

56' Двойна смяна за Берое. В игра се появиха Георги Динков и Емин Ахмед, които замениха Том и Джоман.

58' Берое поведе с 3:0 след втори гол на Исмаил Иса. Венци Василев центрира в наказателното поле, където Исмаил Иса засече с глава и изпрати топката във вратата на Якубов.

60' Георги Божилов засече атрактивно топката с удар от въздуха, но Якубов изби в ъглов със сетни усилия. 

62' Костадин Димитров успя да овладее в наказателното поле на Берое и стреля по земя, но Илко Пиргов се намеси страхотно и спаси.

67' Георги Божилов отстъпва мястото си на Неманя Милисавлевич.

68' Перфектно центриране на Станислав Костов отляво, Исмаил Иса засече с глава, но топката премина на сантиметри от гредата.

70' 4:0 за Берое след гол на Георги Динков. Емин Ахмед напредна по десния фланг, центрира в наказателното поле, където Станислав Костов чукна за Георги Динков. Той овладя и се разписа със страхотен шут от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на Якубов

75' Василев е изведен зад гърба на отбраната на Берое и се опита да прехвърли Пиргов, но вратарят изби. Отново Василев намери Арабов в пеналта, който стреля опасно, но нова намеса на Пиргов предотврати попадение.

89' Берое остана с 10 души на терена, след като Филипов се контузи, а гостите нямат право на повече смени.

90+2' Край на мача!