"В Търговище ще градим наново футболния клуб Светкавица", каза днес новият треньор на мъжкия отбор Деян Кирилов.

"Мълниите" започнаха лятната си подготовка, който ще продължи до 12 август с пет контроли с Лудогорец Разград U19, Суворово, Кубрат и Нови Пазар.

"Ще работим изключително с местни юноши, като ядрото на отбора ще бъде формирано от юношите ни старша възраст. Целта ни е да обиграем футболистите и тепърва те да радват търговищките привърженици", допълни Кирилов, като не скри и по-далечната цел на ръководството "да се завърнем в професионалния футбол".

В сегашния отбор на Светкавица своето място имат предимно местни футболисти. Едва двама-трима са от други градове.

"Нямаме възможност да ги настаним тук и налага се да пътуват. Не всеки ден успяват, което се отразява на представянето им", отбеляза треньорът.

От години в отбора разчитат на Мирослав Великов и на Георги Дамянов. Останалите са млади момчета, като надеждите са да започнат да радват привържениците със себераздаване.

Според новия треньор в Търговище от години не се прави достатъчно за футбола. Парите, с които разполагат в клуба, са изцяло от общинския бюджет и към момента спонсори няма. Общинският съветник и член на комисията по здравеопазване и спорт Христо Стойнев обясни пред медиите, че "Общината няма да излезе извън рамката на финансовите средства, гласувани в бюджета. Общата сума е 70 000 лв., в които влизат и парите за детско-юношеската школа на отбора. За мъжкия отбор средствата са 50000 лв."

Деян Кирилов е бил професионален футболист в Светкавица, Сторгозия Плевен и Доростол Силистра, както и в отбор от северната част на Кипър. Треньор е от 11 години в школата в Търговище, бил е помощник треньор на Светкавица в професионалния футбол, а като старши треньор е работил в Трета лига. Паралелно е работил в детско-юношеската школа./БТА