Тримата новопривлечени египтяни в състава на Светкавица няма да играят в мача с Лудогорец, съобщи помощник-треньорът на тима от Търговище Радослав Комитов.

Той смята, че играчите са успели да преглътнат тежката загуба от шампиона Литекс и са вперили поглед напред към предстоящата среща със съседите от Лудогорец (Разград). „Ние трябва да подходим максимално концентрирани и мобилизирани за този мач. Няма да си позволим да се отпускаме нито за минута през целия мач – всички 11 и тримата, които евентуално ще влязат", каза Комитов.

Той допълни, че Светкавица познават отбора на Разград и знаят как да построят играта. Въпреки, че футболистите от Разград са на много високо ниво, търговищенци ще направят възможното да им противодействат. „Ще се опитаме да използваме слабостите им, макар и те да са малко", каза още Комитов.

Тримата египтяни, които вече са част от отбора на Светкавица са в родината си, за да оправят документите си. Според помощник-наставника е малко вероятно те да успеят да се включат срещу Лудогорец. Двама украинци са на проби в Търговище. Те са от втородивизионни отбори и ще участват в контрола срещу Спартак (Варна) идната седмица. От клубното ръководство подготвят и проверка с Литекс, но все още не се знае кога ще се състои.

„Нашите слабости са в почти всички линии, защото отбора в момента се гради и няма още синхрон. Надяваме се с всеки изминал мач състоянието да се подобрява. Най-вече футболистите трябва да се отърсят от напрежението, че са в А група и да започнат да показват това, което могат",обясни Комитов.

На въпрос дали липсват играчите на Светкавица, които вече не са в отбора, той изрази лична позиция, че се усеща отсъствието им. „Според мен щеше да е добре да останат в отбора, но не бих могъл да коментирам този въпрос", завърши Комитов.

Той допълни, че новите попълнения се адаптират постепенно, но още всички играят под възможностите си.