Полузащитникът Тони Костадинов отпадна от състава на Светкавица за съботната среща от 6-ия кръг на първенството в "А" група срещу Черноморец, съобщи старши треньорът на новаците Пламен Донев. Той обясни, че Костадинов е разкъсал мускулни влакна на вчерашното занимание и ще се възстановява поне три седмици. Ясно е, че в Светкавица няма как да използват и Христо Петев, чиято травма ще бъде лекувана още три месеца.

В същото време снощи ръководството на "синьо-белите" от Светкавица дискутира ситуацията с червения картон и наказанието от пет мача за полузащитника Николай Петров. Той си изпроси глупав червен картон при гостуването на отбора на Локомотив (София), а веднага след мача Пламен Донев обяви, че за Петров ще има наказание.

Най-напред обаче Светкавица ще обжалва петте мача лишаване от състезателни права и 4000 лева глоба, а едва след окончателното решение ще оповести и санкцията за футболиста с буйния нрав.

"Излизаме за първи точки. Амбицирани сме, защото отборът вече се сплоти и наистина става по-боеспособен", заяви Донев.

Той допълни, че на върха на атаката отново ще излезе египетският нападател Мохамед, роден 1990-а година, който показва много добри футболни качества до момента.