Светкавица Търговище започна днес лятната си подготовка с 23-ма футболисти. Повечето от тях са юноши и аматьори, но селекцията е отворен процес, обяви за БТА старши треньорът Пламен Донев.

Все още не са приключили преговорите между сегашния собственик на клуба инж. Петко Матеев и фирмата, която проявява интерес да закупи клуба. Въпросните дискусии, които вървят с активното съдействие на кмета на града Красимир Мирев, трябва да приключат до дни. Компанията, която поема издръжката на Светкавица, се занимава с електрооборудване и инсталации.

Изпадналият от А група отбор на Светкавица на 3-и юли гостува на Ботев Враца за контролна среща. Само два дни по-късно те ще играят със Спартак Варна в Албена.

Веднага след това мълниите поемат към Банско, където ще бъдат част от турнира Пири Къп заедно с отборите на Калиакра Каварна, Ботев Враца и малтийците от Балзан от местната Висша лига. Там отборите ще играят всеки срещу всеки на 9-и, 10-и и 12-и юли.

След приключването на лагера, Светкавица има организирани проверки с Видима-Раковски на 21 юли и на 4 август като гости на Черноморец Бургас. На 23-и юли мълниите ще срещнат още един малтийски тим, който ще се подготвя у нас - Хамрун Спартанс.

Освен турнира, Светкавица ще играе и по-голямата част от другите си проверки също в Пирин планина, тъй като планира да остане там до 30-и.