Старши треньорът на Светкавица Търговище Пламен Донев обяви програмата с летните контроли на отбора, както и първите две нови попълнения на отбора.

Изпадналият от А група отбор на мълниите се събира за първа тренировка на 25 юни, а на 3 юли гостува на Ботев Враца за контролна среща. Само два дни по-късно те ще играят със Спартак Варна в Албена.

Веднага след това мълниите поемат към Банско, където ще бъдат част от турнира Пири Къп заедно с отборите на Калиакра Каварна, Ботев Враца и малтийците от Таршин Рейнбоус, 9-и в местната Висша лига.

Там отборите ще играят всеки срещу всеки на 9, 10 и 12 юли. След приключването на лагера в Пирин, Светкавица има организирани проверки с Видима-Раковски на 21 юли и на 4 август като гости на Черноморец Бургас. Донев търси противници поне за още две дати.

От Черноморец ще дойдат като преотстъпени централният нападател Живко Петков, както и още един играч. Допълнително ще се разбере дали това ще бъде Петър Патев или Крум Стоянов, който може да играе като ляв бек и като ляв халф.

„Няма никаква промяна в ръководството на Светкавица към момента. Ако има нови инвеститори, то ние ще ги обявим. Но така или иначе клубът няма никакви дългове, нито стотинка и започва спокойно първенството в единната Б група“, заяви за БТА старши треньорът на Светкавица Пламен Донев.