Футболистите на Светкавица ще играят за премия в контролна среща, която ще се проведе в понеделник, 23-и юли, съобщиха от клуба за БТА. Бонусите са обещани от новите спонсори- фирма ЕМУ АД, и ще се раздават при успех над малтийците от Хамрун Спартанс. Спарингът ще се играе на стадиона на комплекс Пири в Банско от 18.00 часа.

"Тъй като това е първата международна среща на Светкавица при новите ни ръководители, те искат да дадат едно ново начало на клуба. Така те ще дойдат да гледат мача с малтийския клуб и искат да стимулират футболистите да се раздават максимално", обясни Пламен Донев.

Финансовата ситуация в Светкавица се подобрява личи и от факта, че отборът ще има втори летен лагер. Той започва в неделя в Банско, а подобно нещо се случва за първи път в новата история на клуба от Търговище.

"През есенния полузесон ще се опитаме да поставим основите на един добър отбор, но също така ще гледаме и дане изоставаме от челото. През зимата пък ще добавим още качество, обясни целите през Светкавица Пламен Донев.

Светкавица изпадна от А група при първото си участие миналата година, събирайки едва 7 точки. Новите шефове от фирмата за електрооборудване обаче искат нова промоция в елита до две години.