Бившият футболист на Черноморец, Нафтекс и Спартак Варна Радомир Тодоров ще заиграе в Светкавица след Нова година, съобщи за БТА изпълнителният директор на мълниите Пламен Донев.

Тодоров натрупа сериозен опит и в първенството на Азербайджан и след края на това първенство отново ще си потърси отбор зад граница. Така той ще подпише със Светкавица до юни 2012-а година.

Още трима чужденци чакат в Светкавица- ляв полузащитник и централен нападател от Франция, както и централен защитник от Македония. В края на седмицата пък от Светкавица чакат Литекс и Лудогорец да им преотстъпят футболисти, които няма да влязат в плановете на Христо Стоичков в Ловеч и на Ивайло Петев в Разград.

Светкавица започва зимната си подготовка на 11-и януари и в първите девет дни ще остане при домашни условия. От 20-и до 26-и януари Светкавица ще участва на турнира в Сандански, където е в

една група с отборите на Славия и домакините от Вихрен. Втората част от подготовката също ще бъде с участието в турнир- от 2-и до 12-и февруари в Албена. Освен това, Светкавица има планирани

три контроли- на 28-и януари със Сливен в Търговище, на 31-и януари с Черноморец (Бургас) и на 18-и февруари със Спартак Варна. Светкавица вече освободи девет играчи от есенния състав. Това са Венцислав Маринов, Мартин Христов, Диян Димов, Александър Димов, Георги Дамянов, Венцислав Йорданов и египтяните Ислам Магди, Мохамед Тауакол и Махмуд Абделаати.