Светкавица Търговище и Ботев Враца направиха скучно нулево равенство в двубой от отложения 16-и кръг на А група. Двата тима не показа нищо интересно, с което да заинтригуват малцината зрители на стадион Димитър Бурков и логично резултатът след последния съдийски сигнал бе 0:0.

Точката пък може да се брои за историческа за Светкавица, тъй като е едва трета за мълниите в А група, след като за общо 19 кръга те все още нямат победа, но това е третото им равенство в дебютния сезон в елита.

През първото полувреме чисти голови положения липсваха, като най-сериозната опасност бе пред вратата на домакините. В 14-ата минута Бранимир Костадинов навлезе в наказателното поле и опита да прехвърли вратаря на домакините Георгиев, но ударът му излезе в аут.

Втората част бе по-интересна, като за Светкавица Търговище пропуски направиха Тихомир Кънев, Славчо Шоколаров и капитанът Тони Костадинов, докато Иван Коконов създаде най-сериозното положение за Ботев Враца, но вратарят Иван Георгиев се хвърли в краката му и се справи със ситуацията.

Като цяло двата тима не впечатлиха с изявите си и докато за Светкавица е само въпрос на време официално изпадането от А група да стане факт, Ботев ще трябва да подобри играта си, ако иска да запази мястото си в елита.

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!