Светкавица постигна историческа първа победа в А група като се наложи с 1:0 над Калиакра в среща от 22-ия кръг. Единственото попадение реализира Цветан Илиев в 25-ата минута, а подобрението в резултатите на Светкавица може да се обобщи, че те имат една загуба в последните четири мача. Светкавица вече има 7 точки, но

остава на последното 16-о място, докато Калиакра е на 15-а позиция с 10.

Домакините започнаха мача по-активно и още в 7-ата минута Тихомир Кънев беше изведен сам срещу вратаря на Калиакра, но стреля в аут. В 14-ата минута подобна ситуация се откри пред Ели Маркес, който овладя пас от Мариян Станчев. Бразилецът обаче също стреля в аут.

В 25-ата минута Игнат Дамянов пусна топката зад гърба на защитата от Каварна, Цветан Илиев изскочи сам срещу вратаря Димитров и вкара. Натискът на мълниеносците продължи и в 33-ата минута те отново вкараха топката в мрежата, като този път Шоколаров я прати там директно от корнер. Съдията Радослав Станев обаче видя фаул в атака и отмени гола.

До края на първата част Светкавица опита два далечни удара чрез голмайстора Илиев и чрез Ели Маркес, но те не затрудниха вратаря Цветан Димитров.

Гостите можеха да изравнят изненадващо на фона на събитията на терена три минути след началото на второто полувреме.

Защитникът Дарин Андонов прати топката в горната греда. При ответната атака Светкавица пък беше близо до втори гол. Ели Маркес влезе от ляво към центъра и би, но кълбото се отклони от защитник пред голлинията и излезе в аут.

До края на срещата по-сериозни положения пред двете врати липсваха, а гостите останаха десет на терена заради втори жълт картон и съответно червен на Герасим Заков, който се сдърпа с Румен Стоянов от отбора на Светкавица.