Светкавица Търговище победи с 1:0 Спартак Варна в мач от група В на турнира Албена Къп.

Футболистите на Спартак натиснаха съперника още от първата минута на двубоя. В 3-ата вече създадоха първото си чисто голово положение, когато нападателят Ерхан Мехмед се освободи от защитник и шутира отдясно в наказателното поле, но вратарят Тодоров спаси. В 5-ата минута Светкавица отвърна с триходова комбинация Костадинов-Дамянов-Кънев с удар на последния край десния страничен стълб. В 8-ата минута комбинация Начев-Кателиев-Александров завърши с удар с глава на нападателя, при което топката бе избита в корнер. Постепенно Светкавица изравни играта и сътвори 3 положения пред противниковата врата. В 14-ата  минута Марков изби удара на останалия сам срещу него Менди, а в 15-ата и 19-ата улови топката след удари на Шоколаров и отново на Менди. В 40-та минута след нарушение, извършено от Боян Илиев, Рамирес изпълни пряк свободен удар за Светкавица, но вратарят Марков изби топката в корнер.

Направените смени на почивката дадоха своето негативно отражение върху играта на Спартак Варна. Светкавица взе изцяло инициативата през вторите 45 минути.

Още в 56-та минута Тихомир Кънев стреля опасно от пряк свободен удар, но Марков изби.

Десет минути по-късно отново Кънев стреля отдалеч, но в страни от вратата на Спартак Варна. В 67-та минута Марков изби в корнер удар от наказателното поле на Рамирес.

Натискът на Светкавица продължи и в 68-та минута отново Марков бе последна преграда след удар на Мохамед Тоукол.

В 80-та минута Тоукол бе намерен непокрит отляво в наказателното поле на Спартак и прехвърли вратаря Марков и с глава довкара топката в мрежата за 1:0 в полза на Светкавица. До края на мача с пропуски се отличиха още Кънев и Васев.

Спартак сътвори едно чисто положение в 76-та минута, когато Беядиров центрира остро отляво, вратарят на Светкавица изпусна топката и защитник я изчисти в корнер.

След тази победа Светкавица завърши на първо място в група В с 4 точки, на втора позиция е Спартак с 3, а на трета Калатис с 1.

Стартови състави: Спартак:Марков, Цирков, Георгиев, Илиев, Начев, Кателиев, Желязков, Беадираов, Иванович, Мехмед, Александров

Светкавица: Тодоров, Дамянов,Неделчев, Иванов, Станчев, Шоколаров, Рамирез, Менди, Кънев, Петров, Костадинов