Светкавица изпусна да вземе първа историческа победа в първенството на А група, и завърши 1:1 срещу Локомотив София у дома. Тимът от Търговище игра равностойно на доста по-именития си противник, и имаше чисти положения да направи и повече, но игра близо половин час с човек по-малко, и така предостави възможност на Локомотив да вземе важна точка в борбата за оцеляване в елита.

За Светкавица, въпреки разочарованието, остава оптимизъм, след два поредни мача без загуба, за първи път в историята на клуба в А група. Североизточният тим има четири точки в актива си до момента, и е твърдо последен в класирането.

Локомотив започна по-уверено в Търговище, но след началните 15 минути, Светкавица се окопити, и също поглеждаше към вратата на гостите. В 30-та минута столичани сами си направиха задачата много трудна. Това стана след сериозна грешка на вратаря Галев, който не се намеси добре при една стреляна към него топка, изпусна я, и Цветан Илиев бе на точното място, за да я прати във вратата от десетина метра.

Владо Манчев имаше една по-интересна ситуация пред вратата на домакините през първото полувреме, но като цяло в играта на Локо София липсваше острота, и си личеше, че на терена са два състава от последните пет в класирането.

След като вече изоставаше с един гол, тимът на Тони Велков логично хвърли много повече сили през второто полувреме. В рамките на няколко минути Кристиян Добрев отправи два опасни удара с глава, като вторият се отби от гредата.

Фатална за Светкавица се оказа 65-та минута, в която за домакините бе показан втори жълт картон в мача. За съжаление на феновете на стадиона обаче, и двата бяха получени от един и същ футболист, и Румен Стоянов бе изгонен.

Само четири минути по-късно натискът на Локо София даде резултат. „Железничарите“ получиха шанс да изпълнят дузпа, за нарушение на току-що появилият се като резерва Иван Иванов срещу Добрев. Дани Пеев бе точен и с единайсетметровия си шут направи 1:1.

В следващите десетина минути Локомотив търсеше много активно и втори гол, за да вземе пълен актив от мача, но вратарят на Светкавица Иван Георгиев показа страхотно ниво.

В последните пет минути от двубоя обаче столичани имаха и късмет да вземат изобщо нещо, след като Антон Костадинов стреля оставен сам пред празната врата в 85-та минута. В 92-та минута Галев се реваншира за грешката при гола, и спаси вратата си, след като Недялков излезе очи в очи с него, но стражът надделя и запази крайното 1:1.