Светкавица Търговище завърши наравно 0:0 с албанския първодивизионен Поградечи в контролна среща, която се игра в Охрид. С този мач завърши петдневният лагер, който тимът от А група организира край Охридското езеро.

Двата отбора обаче в днешната контрола не се концентрираха върху изявите си на терена, а повече върху единоборствата и твърдите влизания. В резултат на сблъсъците съдията вдигна десет жълти картона- шест за албанците и четири за отбора от Търговище.

„Трима футболисти на Светкавица пък са с травми след мача и остават под въпрос за старта на първенството и първия мач срещу Миньор Перник“, обяви за БТА изпълнителният директор Пламен Донев. Това са Славчо Шоколаров, Мариян Станчев и Калоян Цветков.

В 90-ата минута на мача завърналият се в Светкавица Николай Вълев-Гонзо пропусна да се разпише с глава. Ударът му с глава след центриране на десния защитник Игнат Дамянов. Търговищкият Гонзо игра през есента в първенството на непризнатата Севернокипърска турска република, а през втория дял ще води атаката на мълниите в А група.