Отборът на Берое победи без особени трудности Светкавица Търговище с 2:0 в мач от 25-я кръг на А група. Въпреки че срещата не изобилстваше от положения и футболни качества, старозагорци с лекота се наложиха над своя съперник, който по никакъв начин не успя да застраши вратата на Берое. Попаденията реализираха Давид Каядо и Стефан Велев.

Момчетата на Илиан Илиев подхванаха атаките още от първата минута, а почти сигурният изпадащ тим на Светкавица се опита да затвори подстъпите към мрежата.

СНИМКИ: Берое се разходи срещу Светкавица

източник: beroe.eu

В 37-та минута обаче зелено-белите успяха да преодолеят бранителите на „мълниите“ и да открият за 1:0. След центриране на Тодор Христов, няколко играчи и на двата тима се разминаха с топката, тя стигна до Давид Каядо, който от малък ъгъл и отблизо, се разписа за 1:0.

До края на полувремето Берое продължи да владее положението. Същото се случи и през втората част, когато домакините затвърдиха успеха си. За сметка на това Светкавица не успя да отправи нито един точен удар в очертанията на вратата, пазена от завърналия се в игра Кирил Акалски.

В 59-та минута Берое оформи бърза атака, Ливраменто намери с пета Стефан Велев, който от границата на наказателното поле, по земя, реализира в долния ляв ъгъл на вратата на Светкавица за 2:0.

СНИМКИ: Берое се разходи срещу Светкавица

източник: beroe.eu

До края на мача старозагорци продължиха да търсят попадението, на позиции излизаха Веселин Пенев и Рангел Абушев, но без резултат.

В даденото от съдията продължение Иван Горанов стреля с глава, но топката срещна напречната греда, топката се върна в наказателното поле, но там играчите на домакините не успяха да се ориентират добре. При този резултат 2:0 завърши и срещата. Със спечелените 3 точки Берое заема 9-о място с 30 точки, докато Светкавица остава силно закотвен за дъното със своите скромни 7 точици от началото на сезона в А група.