Славия победи Светкавица с 3:0 в мач от 13-тия кръг на А група, игран на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище. Трите точки за „белите“ донесоха Даниел Пеев в 25-а минута, Николай Божов в 78-а минута и Галин Иванов в даденото от съдията продължение.

Успехът за гостите обаче не дойде толкова лесно, колкото изглежда от резултата. През по-голямата част от мача двата отбора бяха напълно равностойни, но Светкавица не успя да се възползва от добрите положения, които се откриха пред футболистите на новака в А група.

Жуниор можеше да открие резултата още в 11-а минута, след като бе изведен на почти опразнена врата от Николай Божов, но стреля встрани от вратата. Това обаче направи Даниел Пеев в 25-а минута. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле, Пеев бе най-съобразителен и вкара за 1:0, а при този резултат завърши и първото полувреме.

Втората част започна с натиск на домакините, които бяха решени да се върнат в мача и на няколко пъти бяха близо до това. Най-сериозният пропуск направи Румен Стоянов, който излезе абсолютно сам срещу Емил Петров, но не можа да вкара.

Всичко в мача се реши в 77-а минута, когато Невен Венков фаулира в наказателното поле откъсналия се сам срещу вратаря Божов и получи червен картон, а съдията Стефан Апостолов отсъди дузпа за „белите“. Потърпевшият Божов реализира 11-метровия удар, с което удвои преднината на своя отбор.

В даденото от съдията продължение пък Галин Иванов бе изведен сам срещу Иван Георгиев и без проблеми вкара трети гол за Славия, с което оформи крайното 3:0.

В класирането Славия е на шесто място с 23 точки, а Светкавица остава на последна позиция с едва 2 точки.