Отборът на Светкавица Търговище победи с 2:0 Черно море в приятелски мач, на който “моряците” представиха тима си за следващия сезон. Славчо Шоколаров обаче помрачи празника на домакините от Варна, като успя да реализира два гола в мрежата на Черно море.

Тимът от Търговище изненадващо бе по-добрият на терена и успя да спечели.

Още в 4-та минута домакините можеха да открият резултата. Ивелин Янев центрира меко, с глава Георги Илиев продължи, топката отиде в Паломино, той си поведе лошо, в крайна сметка топката отиде в Илиян Капитанов, който стреля, но в лявата греда.

В 39-та минута обаче гостите от Търговище разочароваха феновете на домакините. Николай Вълев открадна топката при опит за изнасяне от Росен Колев, подаде към Славчо Шоколаров, който бе непокрит около зоната на дузпата, Шоколаров стреля по земя в долния десен ъгъл на вратаря Пиргов и вкара за 0:1.

В 60-а минута бързоногият Мартин Христов нахлу отляво, върна топката към границата на наказателното поле, където навлизащият на скорост Шоколаров реализира втория си гол в мача с удар под гредата.

Като титуляри за Черно море започнаха: Пиргов, С.Александров, А.Александров, Р.Колев, Янев, Г. Илиев, Камазола, Капитанов, Т.Колев, Божилов, Паломино.

За Светкавица започнаха Георгиев, Комитов, Стоянов, Н.Петров, Дамянов, Вълев, Христов, Янчев, Илиев, Шоколаров, Петев.