Въпреки че атакуваше през целия мач, Светкавица загуби домакинството си на Монтана с 1:2 в среща от 27-ия кръг на А група. Монтана спокойно прие играта в своята половина и след две отлични контраатаки стигнаха до победата. Играчите на Альоша Аноднов върнаха едно попадение, но записаха поредна загуба в своя актив, която ги прати във втория ешелон на българския футбол от новия сезон.

Още от първите минути на срещата домакините се хвърлиха в атаки към врата на Яначков, като не се свеняха да стрелят от всяка удобна позиция. Петев, Дамянов и Ели Маркес отправиха по няколко удара, но без особен успех.

Най-чистото голово положение за първата част се откри пред Николай Вълев. В 32-ата мината нападателят напредна отдясно, преодоля последователно трима защитници на Монтана и шутира към вратата. Топката закачи леко страничната греда и тръгна по аутлинията. Маркес я догони и пробва нов удар от трудна позиция, но кълбото премина успоредно на голлинията.

През втората част отново Вълев направи фрапантен пропуск, след като в 66-ата напредна сам с топка в крака, излезе очи в очи с Яначков, но стреля изключително неточно.

Гостите стигнаха до своето в заключителните 15-ина минути на срещата. В 78-ата минута футболистите на Атанас Атанасов осъществиха контраатака само с няколко подавания, които изведоха Луис Едуардо сам срещу Иван Георгиев и за нападателя не представляше трудност да оплете топката в мрежата. Само 2 минути по-късно Монтана отново изненада неприятно опонента си, който тръгна с всички сили да търси изравнителен гол, като този път Мирослав Антонов се възползва от пространствата в противниковата половина и увеличи на 0:2.

Светкавица все пак върна един гол в 82-ата минута, когато Петев центрира добре от пряк свободен удар, Петър Трифонов се извиси в наказателното поле и с глава оформи крайното 1:2.

Така клубът от Търговище стана първият тим, който изпадна официално от елита през този сезон, и остава твърдо последен във временно класиране със скромните 8 точки. Монтана пък вече е с 29 точки на 11-ата позиция.