Литекс разглоби с 6:0 новака в А група Светкавица Търговище, и се поотърси малко от горчивата загуба от Динамо Киев през седмицата. Шампионът демонстрира превъзходството си през всичките 90 минути на двубоя, не остави никакъв шанс на съперника, и ясно показа на тима от Търговище, че може би мястото му не е в елита на българския футбол.

Страхотен мач направи уругвайското попълнение в редиците на Литекс Роберт Флорес, който бе в основата на всичко интересно на терена, и повечето от попаденията.

Резултатът бе открит в 19-та минута, когато Момчил Цветанов центрира от корнер, топката стигна до Светльо Тодоров, и той от малък ъгъл вкара за 1:0. До почивката повече попадения не паднаха, но Литекс имаше достатъчно възможности да отбележи още. На полувремето Любо Пенев раздвижи играта на своите с пускането на Тиаго Мирасема на мястото на Том, и смяната бе успешна.

Флорес удари гредата в 49-та минута, след подаване на Мирасема, а шест минути по-късно, след нова комбинация между двамата, резултатът вече бе 2:0. Това стана след една изгубена топка в центъра на терена от Светкавица, Флорес прехвърли силно наляво към Мирасема, той овладя и с моментален шут прати топката в мрежата от около 15 метра неспасяемо в мрежата на Димов.

Неприятна травма получи в 68-та минута капитанът на Литекс Небойша Йеленкович и бе заменен, което за първи път даде възможност на Николай Бодуров са поноси капитанската лента на „оранжевите“.

В 73-та минута пак Флорес намери добре Селио Кодо в коридор, и малко зад границата на наказателното поле бразилецът стреля и направи 3:0. Пет по-късно Флорес получи близо до пеналта, размина двама, и подаде на непокрития вдясно Момчил Цветанов, който от 12 метра с лекота прати топката в долния десен ъгъл на Димов за 4:0.

Още два гола паднаха в заключителните три минути от срещата. В 87-та Мирасема копна почти от аут линията към Кодо, който от по-малко от метър с глава засече във вратата. В 90-та пък Момчил Цветанов реализира и шести гол, с левия крак от 18-19 метра.

Светкавица продължава да е без отбелязан гол в А група, а вече има допуснати 10. За последно Литекс се поздрави с победа с 6:0 през декември 2007-ма година, а преди малко по-малко от две години регистрира два успеха с по 5:0 в А група.