Футболистът на Светкавица Търговище Николай Петров, който бе наказан сурово от Дисциплинарната комисия за получения червен картон по време на мача с Локомотив София със санкция от 5 мача и 4000 лева глоба, коментира пред Гонг решението на централата

„Не мога да си обясня тази голяма глоба. Какво толкова съм му направил на този съдия? Дори не му знам името. Ще пробвам да му намеря телефонния номер на въпросния човек, за да го питам дали е добре, какво толкова съм му направил, пребил ли съм го не знам, надявам се, че може да ходи“, коментира афектираният футболист.

„В наказанието се споменава, че е имало бутане на длъжностно лице. Него ли съм бутал или съм пробвал да го целуна и аз не знам. Искам чрез вас да попитам дали е жив този човек и какво толкова съм му направил, за да ме глобяват така. Може пък тези 4000 лева да ми ги взимат, за да може ако е ерген момчето да си направи една сватба и аз вече не знам“, продължи Петров.

„Каквото и да съм му казал на този Калин Людмилов това са 4000 лева. Те сигурно за убийство ще ме глобят по-малко отколкото за изгонване от футболен мач. Питам се ако беше играч на някой друг отбор дали ще е такова наказанието и дали въобще щеше да има такъв картон, който все още никой не може да си обясни защо ми беше показан. През цялото време от резервната скамейка на Локомотив му подвикваха да свири фалове и той го правеше.

Когато според хората от Локото нямаше фаул играта продължаваше. След моето изгонване сигурно доби самочувствие на съдия, което явно му трябва, за да свири по-добре. От кога съдиите почнаха да коментират футболистите? Нали уж ние и треньорите трябваше да оставим съдиите на мира, те пък взеха да ни коментират нас.“

Какъв е този Тасков, за да коментира как играе Бандаловски за България. Той българин ли е, какъв е. Те май за тези хонорари, които получават да ръководят мачовете явно са обезумели и ще почнат сами да се избиват. Само се чудя тези пари от глобите къде отиват. Какво правят в БФС с тях. За заплата на националния селекционер ли отиват или какво. Излиза, че моето наказание е по-сурово отколкото да направя някакво престъпление в живота равносилно на затвор. Нямам нищо против никого и това наказание няма да ми повлияе отрицателно за в бъдеще като отношение спрямо други съдии. Искам да помоля Българският футболен съюз да му ги дадат тези 4000 лева на този Калин Людмилов да се почувства и той човек с моите пари“, завърши Нико Петров.