Първа победа от месец септември насам записа Миньор Перник, след 3:0 срещу пълния аутсайдер Светкавица, за старт на пролетния полусезон в България. Перничани за последно взеха три точки в седмия кръг, и едва сега постигнаха отново пълен актив от точки, който ги задържа в средата на таблицата в А група. Светкавица продължава да крета на дъното с две точки и без победа дотук, при дебюта си в елитната дивизия.

Гостите от Търговище не изглеждаха обречени в първия половин час от мача, но след като получиха едно попадение, се обезвериха, и оставиха инициативата изцяло в ръцете на Миньор.

В 35-та минута, след центриране на Сабри отляво, успоредно на голлинията, Крум Бибишков бе оставен непокрит и от няколко метра с глава реализира с лекота.

Още в началото на второто полувреме Миньор се подсигури, и вкара второ попадение. След подаване отдясно, Брахими пропусна топката към Павлов, и той реализира в 49-та минута, малко след като се появи като смяна.

Точка на спора сложи Милен Василев в 70-та минута, когато с глава отбеляза трети гол за Миньор, засичайки центриране на Венци Василев.

Последните 20 минути от срещата бяха абсолютно безсмислени, като и двата отбора съвсем спокойно разиграваха, без да се впускат в някакви особено футболни действия. Размяна на някой удар бе максимумът, който направиха и Миньор, и Светкавица, до края на мача, и така трите точки останаха на „Стадиона на мира“, а новият треньор на гостите Альоша Андонов тръгна с фаул старт.