Лидерът в класирането на А група Лудогорец не срещна особени затруднения срещу Светкавица и разби с 5:0 тима от Търговище на своя „Лудогорец Арена“ в среща от 19-ия кръг от родния шампионат. Два гола за домакините вкара влезлият като резерва Кабаселе, по едно попадение добавиха Мирослав Иванов и Георги Костадинов, а Петър Трифонов от гостите си отбеляза автогол.

Отборът на Ивайло Петев започна силно двубоя и бързо натика съперника в собственото му наказателно поле, но във 2-ата минута Мишо Александров от десетина метра не улучи вратата на гостите. В 11-ата Димо Бакалов успя да прехвърли Георгиев и отбеляза, но съдията правилно отмени гола заради засада.В 25-ата отново Бакалов пропусна, след като преодоля двама бранители в бяло, но ударът му спря от външната страна на мрежата.

3 минути по-късно Гъргоров проби в наказателното поле на Светкавица и след контакт с играч на гостите се строполи на тревата, но реферът Георги Игнатов прецени, че нарушение няма. Футболистите на Лудогорец обградиха съдията, но единственото, което постигнаха, бе жълтият картон на Станислав Генчев.

В ответната атака Георги Игнатов отмени и попадение за отбора от Търговище, тъй като Маркес вкара, но при паса на вратаря в Георгиев се е намирал зад защитата на домакините.

В самия край на полувремето Лудогорец откри резултата. Шоко проби отдясно, стигна до аутлинията и центрира на близката греда, където Петър Трифонов от Светкавица засече топката с глава в собствената си врата.

Втората част започна с положение за гостите, когато в 53-ата минута Стамболийски открадна топката от Дяков, пусна към Калоян Цветков, който стреля от около 20 метра, но Голубович улови.

Играчите на Ивайло Петев постепенно затегнаха обръча пред вратата на гостите. В 67-ата минута Миро Иванов получи топката около дъгата на наказателното поле на Светкавица и с мощен удар в горния ляв ъгъл направи Георгиев безпомощен.

В 79-ата минута след поредния ъглов удар за Лудогорец кълбото попадна Кабаселе, който смени Бакалов на почивката, и нападателят покачи на 3:0 с хубав удар от въздуха. 4 минути по-късно младежкият национал Георги Костадинов направи резултата 4:0, след като овладя на гърди една центрирана отдясно топка и без проблеми преодоля Георгиев.

В последната минута на редовното време Шоко надбяга Недялков, влезе в наказателното поле и центрира остро към непокрития Кабаселе, който на празна врата оформи крайното 5:0

С победата Лудогорец събра 45 точки и остава на върха в А група. Тимът на Светкавица пък остава последен със спечелените едва 2 точки от 19 срещи.