Трета победа от началото на сезона записа Лудогорец Рзград, след като победи с минималното 1:0 Светкавица в мач от 4-я кръг на А група. Феновете на домакините от Търговище за четвърти път не успяха да се зарадват, тъй като тимът пропусна поредната възможност да спечелят поне точка в елита на България. Нещо повече, отборът все още няма отбелязан гол в досегашните си мачове, като има инкасирани цели 11 в собствената си мрежа. По този начин „мълниите“ остават в дъното на подреждането, без нито една точка в актива си до този момент.

Единственият гол в двубоя падна в края на срещата. В 80-та минута Станислав Генчев донесе успеха на гостите от Разград.

През целия мач двата тима така и не успяха да впечатлят зрителите, като трудно стигаха до опасни положения пред двете врати. Домакините обаче търсеха повече равенството, което се оказа лоша тактика, тъй като в крайна сметка Светкавица загуби срещата.

Момчетата на Ивайло Петев бяха по-дейни почти през целия мач, затова съвсем закономерно спечелиха трите точки. Трудният успех дойде в 80-та минута. След центриране от корнер, Станислав Генчев с хубав удар с глава в далечния ъгъл, успя да изведе своя тим напред в резултата. По този начин съставът от Разград вече има 10 точки и е на второ място в подреждането на А група, преди да са приключили всички срещи от четвъртия кръг.