Локомотив Пловдив победи с 2:0 Светкавица в среща от деветия кръг на А група, без да срещне каквато и да било съпротива от пълния аутсайдер в елита този сезон.

На „Лаута“ за пореден път се видяха огромните въпросителни около присъствието на отбори със съмнителни футболни достойнства в А група. Локомотив се понапъна през първите двайсетина минути от срещата, вкара две попадения, и повече от час под тепетата мачът само се доиграваше.

Резултатът бе открит в деветата минута, след извеждащ пас на Любо Витанов в наказателното поле, към Йордан Тодоров, който от близко разстояние се разписа за 1:0. В 18-та минута Здравко Лазаров удвои аванса, след центриране отляво към Тодоров, който без да спира пусна топката към Лазаров, успоредно на вратата, и той от воле я прати в мрежата.

Оттук до края на двубоя, Светкавица се опитваше да поглежда към вратата на резервния страж Стоян Ставрев, но не срещаше особен успех. Локомотив пък намали оборотите до позволения минимум, и с изключение на някои статични положения, и двамата вратари почти нямаха работа за този оставащ час и нещо игра.

Привържениците на Локомотив Пловдив издигнаха плакат в подкрепа на своя бивш треньор, настоящ наставник на Черноморец Бургас Димитър Димитров-Херо, с текст: „Кураж, Херо, ние сме с теб!“

На трибуните на „Лаута“ пък седна бившият президент на Локомотив Пд Левент Назифоглу.