Локомотив Пловдив победи Светкавица с минималното 1:0 в мач от 24-тия кръг на А група. На стадион „Димитър Бурков“ в Търговище „смърфовете“ играха доста пестеливо, може би с мисъл за предстоящия двубой със Славия в понеделник, но въпреки това успяха да стигнат до трите точки. Домакините от своя страна се бориха мъжки, направиха няколко опасни атаки, но не съумяха да реализират попадение.

Първото полувреме бе по-качественото като игра като двата отбора имаха по-няколко шанса за гол, които обаче не бяха оползотворени. С пропуски се отличиха Сержиньо и Христо Спасов за гостите, а удар на Шоколаров бе спасен отлично от Караджов.

Най-близо до гола бе Юнес Бенжелюн, който бе оставен сам в наказателното поле и стреля с глава, но топката срещна гредата.

Второто полувреме в Търговище бе доста скучно, но пък именно в него падна и единственият гол в мача. В 54-а минута Витанов проби отляво в наказателното поле на Светкавица и центрира към Драги Коцев, който стреля акробатично покрай Тодоров, а Христо Спасов засече топката и я вкара в опразнената врата.

До края на мача „смърфовете“ контролираха събитията на терена и имаха няколко шанса за втори гол, най-вече чрез Илиян Йорданов. Такъв обаче не падна и в крайна сметка Локомотив се задоволи с минимална победа.

В класирането Локомотив Пловдив се изкачи на шесто място с 46 точки, само на една зад петия Левски. Светкавица е твърдо на последно място със само 7 точки и само теоритични шансове за оставане в А група.