Левски победи изключително трудно Светкавица при гостуването си в Търговище. Даниел Димов вкара единственото попадение за „сините“ за успеха с 1:0 пред наполовина пълните трибуни на стадион „Димитър Бурков“. Играта на гостите обаче далеч не бе убедителна, а те бяха надиграни от „мълниите“ през първото полувреме.

Двата отбора бяха затруднени в играта си, заради изключително тежките условия. Студено време и силен вятър, заедно с неравен и твърд терен не позволяваха топката да се движи много по земята.

По една претенция за дузпа имаха играчите и на двата тима, като през първата част домакините искаха 11-метров наказателен удар след съприкосновение между Пламен Илиев и Тихомир Кънев в наказателното поле. През втората част пък Христо Йовов бе задържан в пеналта. На телевизионните повторения се вижда, че и двете претенции са оправдани.

Николай Костов започна с любопитен състав, като ляв бек започна Александър Башлиев, а в средата на терена като дефанзивен халф стартира биткаджията Даниел Димов. Сьордс Арс също бе сред титулярите, но бе заменен още на почивката, след като през първото полувреме почти не игра с топката. Много слаб мач записа и юношата на Барселона Тони Калво.

Селекцията на Никола Спасов пък здраво се опъна на гостите и изпусна своите положения пред вратата на Пламен Илиев. „Сините“ имаха едва един удар през първото полувреме, докато играчите на Светкавица отправиха 7 удара.

Наставникът на Левски Николай Костов извърши две смени на почивката, като на мястото на Башлиев се появи Орлин Старокин, а Арс бе заменен от Иван Цветков.

Смените дадоха своя резултат и гостите откриха в 60-та минута. При фаул в полза на Левски, Йовов центрира в наказателното поле, Милиев с глава свали успоредно на голлинията, Цветков чукна към Даниел Димов, който вкара за 1:0.

След попадението домакините се оживиха и натиснаха „сините“, но в крайна сметка не успяха да стигнат до изравнително попадение. Левски също пропусна от изгодни позиции да удвои преднината си и в крайна сметка срещата приключи при 1:0 в полза на гостите.

След успеха „сините“ от София заеха третото място с актив от 33 точки, на три пред Черноморец, който приема Монтана по-късно днес. Светкавица пък продължава да заема последното 16-то място с 2 точки. Лудогрец и ЦСКА са съответно на 1-во и 2-ро място с по 35 точки и излизат един срещу друг в понеделник.