Левски подпечата визите си за Лига Европа, след като разгроми със 7:0 Светкавица в мач от последния 30-и кръг.

Иван Цветков реализира хеттрик, а бразилецът Жозе Жуниор се отличи с гол и три асистенции за успеха на столичани.

Така възпитаниците на Ясен Петров събраха 62 точки и завършиха на трето място в класирането, с което си гарантираха участие в Лига Европа наесен.

Тимът от Търговище пък остана на последната 16-а позиция с 8 точки, след като в дебютния си сезон в "А" група успяха да постигнат само една победа.

Столичани тотално доминираха през цялата среща и заслужено стигнаха до убедителния успех.

В 18-ата минута Иван Цветков изведе с пас между защитниците на съперника Владимир Гаджев в чиста позиция и полузащитникът на "сините" простреля Иван Георгиев с удар от 11-12 метра в долния ляв ъгъл.

Малко по-късно Тони Калво проби от ляво и центрира по тревата в малкото наказателно поле към Кристовао Рамос, който засече в мрежата, но попадението не беше зачетено, тъй като топката беше напуснала терена преди подаването на испанеца.

В средата на полувремето Нуно Пинто проби от ляво и центрира отлично към Жуниор, който отблизо с глава засече край целта.

В 34-а минута Жуниор измъкна топката от краката на Румен Стоянов в ляво в пеналта и пусна към непокрития Христо Йовов, който от 3-4 метра шутира в тялото на плонжиралия Иван Георгиев.

Левски стигна до второ попадение четири минути преди почивката. Тони Калво проби от ляво, преодоля Невен Венков, навлезе в наказателното поле и с удар от малък ъгъл преодоля стража на гостите.

В 44-ата минута "сините" направиха резултата класически. Жуниор напредна от дясно, излезе сам срещу вратаря и пусна към непокрития Иван Цветков, който от 6-7 метра прати топката в опразнената врата за 3:0.

След почивката Левски продължи да доминира. В 51-ата минута Жуниор направи самостоятелен пробив, навлезе в ляво в пеналта и шутира към вратата, но нацели напречната греда.

В 57-ата минута в игра влезе резервният вратар Божидар Митрев, който взе лентата от титуляра Пламен Илиев.

Митрев, който е юноша на клуба, записа последни минути със синята фланелка, тъй като договорът му изтича и той ще продължи кариерата си в друг клуб.

Две минути по-късно Жуниор изведе Иван Цветков само срещу вратаря, но Иван Георгиев успя да избие в корнер удара на нападателя от 13-14 метра.

След малко повече от час игра столичани стигнаха до четвърто попадение. Пинто беше изведен в ляво в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията към непокрития Кристовао Рамос, който от 5-6 метра засече за 4:0.

В 64-ата минута Цветков изведе Жуниор в чиста позиция, бразилецът напредна в наказателното поле и пусна в дясно по тревата към Сюлеюйман Диамутен, който стреля в опразнената врата, за да вкара първия си гол за Левски.

В 73-ата минута 15-годишният юноша на клуба Антонио Вутов получи пас в дясно в пеналта, финтира защитник на съперника и шутира по диагонала от малък ъгъл, но Иван Георгиев изби в корнер.

Четвърт час преди края Жуниор направи третата си асистенция в мача. Той напредна в ляво и подаде към Цветков, който от десетина метра вкара шести гол за Левски.

82-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си положение в мача. Николай Вълев се освободи от Пинто в наказателното поле и шутира по диагонала, но Митрев успя да избие.Две минути по-късно Цветков оформи своя хеттрик. Той получи подаване от Пинто от ляво, шутира от десетина метра, Иван Георгиев изби, но при добавката нападателят стреля неспасяемо под гредата за 7:0.