Локомотив София победи Светкавица с 4:1 в първи мач от петия кръг на А група. „Железничарите“ стигнаха лесно до трите точки след голове на Кристиян Добрев, Румен Горанов, Мирза Мешич и Преслав Йорданов. Те бяха улеснени и от червения картон на Николай Петров, който още рано в мача остави съотборниците си в намален състав. Въпреки загубата обаче гостите също могат да бъдат частично доволни от двубоя, тъй като успяха да отбележат първия си гол в елита, реализиран от Мохамед Тауакол.

Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ започна отлично за домакините, които излязоха напред в резултата още в 7-а минута. Марчо Дафчев изпълни диагонално пряк свободен удар, шутира остро в групата от играчи, където Кристиян Добрев с крак отклони във вратата за 1:0.

В 20-а минута подобна ситуация завърши с удар във вратата на Преслав Йорданов, но голът не бе зачетен заради засада.

Положението на Светкавица се утежни в 23-а минута, когато гостите останаха с човек по-малко на терена заради глупава постъпка на Николай Петров. Той реагира остро на отсъждане на съдията Калин Людмилов, заради което получи жълт картон. Протестите на Петров обаче продължиха и съдията му вдигна директен червен картон.

С човек повече на терена, Локомотив без проблеми стигна до втори гол преди края на първото полувреме. В 34-а минута Марчо Дафчев центрира от корнер и Румен Горанов с глава вкара топката във вратата, въпреки намесата на вратаря Иван Георгиев, който докосна топката с ръка.

Втората част изненадващо започна с гол за Светкавица, който бе първи за отбора в А група. Историческото попадение бе дело на египтянина Мохамед Тауакол след хубав удар от наказателното поле с левия крак в горния ляв ъгъл.

В 59-а минута Преслав Йорданов отново бе близо до гола, но ударът му от воле за малко да счупи лявата греда.

Трети гол за „железничарите“ все пак падна в 63-а минута, когато Мирза Мешич се възползва от добро центриране на Байкал и с глава вкара за 3:1.

Двубоят завърши при числено равенство, тъй като Дарко Савич се контузи, а домакините вече бяха извършили трите си смени и трябваше да останат с 10 души на терена.

Въпреки това футболистите на Диян Петков стигнаха до четвърти гол. Той бе реализиран от Преслав Йорданов, който този път бе точен от близко разстояние и оформи крайното 4:1.

Във временното класиране Локо София е девети със 7 точки, а Светкавица остава на последно място без точков актив и голова разлика 1:15.