Помощник-треньорът на Берое Ивко Ганчев говори днес на пресконференция преди предстоящия мач със Светкавица в Търговище в петък.

Ганчев сподели и впечатленията си за намиращия се на проби Алехандро Касио и бъдещето му в Стара Загора, информира сайтът „Beroe Online”.

„След една дългоочаквана победа над отбора на Видима футболистите започнаха с настроение подготовката си за предстоящия двубой. Смятам, че футболистите вече се подготвят с по-голямо желание и по-голямо настроение. Да се надяваме, че тази възходяща линия, която на този етап започнахме ще продължи в двубоя със Светкавица”, заяви бившият национален вратар.

„Всички знаем, че Светкавица е новак в А група, един отбор, който дълги години беше фактор във втория ешелон. Изграден е от футболисти, които са играли предимно във втория ешелон и имат един добре сработен колектив. Към тях можем да добавим и 2-3 чуждестранни попълнения. Видяхте от изказванията на тяхното треньорско ръководство, че малко или много двубоят им с Локомотив Пловдив е бил отписан и изцяло вниманието им е насочено към предстоящите срещи и по-специално към Берое. За наша участ на този етап сме в задната половина на таблицата, но се надявам, че с всеки изминал двубой ще продължим да се изкачваме в класирането.”

„Мога да кажа, че на този етап двубоя със Светкавица пропускат Здравко Илиев, който все още не е напълно възстановен, също така Иво Гюров, който от няколко дни тренира пълноценно с отбора и Евгени Йорданов, който и вчера, видяхте, пропусна контролата с Верея. То не беше контрола, а по-скоро тренировка с отбора на Верея. Старши-треньорът Илиан Илиев няма да може да разчита на тези футболисти в петък. Всички останали футболисти са готови и с настроение да вземат първа победа като гости”, коментира Ивко Ганчев.

„Определено, от това, което наблюдавахме и мача с ЦСКА, в който взеха участие, определено египтяните са интересни футболисти. Централният нападател е интересен футболист, който трябва да му се обърне малко повече внимание. Но сами знаете, че малко или много, един такъв отбор е повече домакински и с всички сили и средства ще се опита да запише първа победа. Имаме представа за отбора на Светкавица.”

„Този трансфер на пожар, който направихме с Ивайло Иванов, беше именно от тази гледна точка - да се вкара малко повече спокойствие и опит във вратарският пост, а от там и в защитата, и в отбора като цяло. Видяхте, че в тези два двубоя - с Монтана и Видима, успяхме да запазим вратата си суха. Надявам се, че и в бъдеще този трансфер, който направихме, ще дава още повече успехи на отбора на Берое. Смятам, че определено има такова спокойствие, а това донякъде дава спокойствие и самочувствие и на двамата млади вратари. Пак казвам - те имат качества, но това напрежение малко или много си оказа влияние върху тях”, коментира Ганчев.

„Определено отборът на Берое има по-голям опит, а също така смятам, че футболистите, които са в Берое определено са по-класни и по-добри от тези на Светкавица, но никой футболист и отбор не трябва да бъде подценяван. Така, че всеки един мач се решава на терена, а не примерно от това кой колко години е играл в А група или колко мача има в А група”, допълни шампионът с Берое от 1986 година.

„За Алехандро Касио треньорското ръководство и клубното ръководство решиха, че на този етап няма да бъде привлечен. Само от 45-50 минути не може да се вземе решение за него и по всяка вероятност, ако имаме такъв интерес към него лятото, отново ще бъде повикан. На този етап няма трансфери”, каза още Ивко Ганчев.