Отборът на Черно море победи гостуващия Светкавица с 1:0 в мач от 14-ия кръг на „А“ група. В герой за домакините на стадион „Тича“ се превърна капитанът Георги Илиев, който вкара единствения гол в срещата. Халфът бе точен от пряк свободен удар през първото полувреме.

Срещата започна много равностойно, а с играта си гостите показаха, че не са дошли като обречени, независимо от последното си място в класирането. Още в 6-та минута футболистите на Светкавица можеха да отбележат гол. След грешка на Християн Попов топката попадна у Мартин Христов, който обаче стреля слабо. В 10-та минута само в рамките на няколко секунди домакините можеха да вкарат гол. Първо Георги Илиев намери непокрит Дончо Атанасов около точката за дузпата, който обаче стреля в тялото на вратаря на Светкавица.

Секунди по-късно Георги Божилов пък отправи удар от десетина метра, но в тялото на защитник на гостите. В 26-та минута капитанът на домакините Георги Илиев изведе Черно море напред в резултата след отлично изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра леко по диагонал.

През втората част Черно море показа коренно различна игра и притисна гостуващия отбор. В 49-та минута Димитър Петков можеше да отбележи нов гол за домакините след удар от над 30 метра от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от лявата греда на вратата на Светкавица.

Минута по-късно Димитър Петков изведе Хермес Паломино сам срещу вратаря на гостите, но нападателят стреля неточно. В 57-та минута след изпълнение на корнер Мирослав Манолов отклони с глава топката към Християн Попов, който също стреля опасно с глава, но топката излезе на сантиметри в аут. Пет минути по-късно Славчо Шоколаров от гостите стреля много опасно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря на домакините.

В 77-та минута само отличната реакция на вратаря на гостите предотврати сигурно попадение на Черно море след много точно изпълнение на пряк свободен удар от Георги Илиев.