ЦСКА победи Светкавица с 3:0 в последния мач от 23-тия кръг на А група. В София „армейците“ нямаха никакви проблеми с аутсайдера в първенството, а задачата им допълнително бе улеснена от червения картон за вратаря на гостите Иван Георгиев още в 5-а минута. Над всички на терена отново бе новата звезда на ЦСКА Антон Карачанаков. Той откри резултата в 9-а минута и подаде за третия гол, дело на Георгиан Паун в 41-а минута. Между двете попадения точен бе и Борис Галчев в 39-а минута.

На „Българска армия“ като че ли цялата интрига се изпари след едва 9 минути, когато „червените“ вече водеха с 1:0, а и бяха с човек повече на терена.

Това се случи, след като в 5-а минута вратарят на Светкавица Иван Георгиев излезе извън наказателното поле и в опита си да спре удар на Станислав Костов игра с ръка. Съдията Георги Димитров естествено показа директен червен картон на вратаря, който остави отбора си с човек по-малко до края на мача.

В игра влезе резервният страж Тодор Тодоров на мястото на нападателя Николай Вълев. Още първото действие на Тодоров в мача обаче бе да извади топката от вратата си, след като от отсъдения пряк свободен удар Антон Карачанаков заби топката по перфектен начин в горния ляв ъгъл за 1:0.

Голът и червеният картон явно успокоиха „армейците“, които в следващите минути заиграха доста лежерно и дори позволиха на съперника си да създаде няколко добри атаки.

В спокойно темпо, ЦСКА все пак успя да нанесе своя удар в края на първата част и с два нови гола съвсем да убие интригата в двубоя.

В 39-а минута „червените“ удвоиха преднината си след ново перфектно изпълнение от пряк свободен удар. Този път точен бе Борис Галчев, който от около 20 метра леко вдясно на вратата стреля точно в горния десен ъгъл и матира Тодор Тодоров.

2 минути по-късно пък Карачанаков направи пробив отдясно в близост до аутлинията, справи се с Недялков и подаде перфектно към Георгиан Паун, който само чукна топката в опразнената врата за 3:0.

През второто полувреме двубоят видимо се доиграваше, а най-доброто положение дори се откри пред тима от Търговище, който в 51-а минута бе много близо до почетен гол. Топката стигна до Игнат Дамянов, който от добра позиция много майсторски прехвърли Райс Мболи, но топката срещна напречната греда.

За ЦСКА активни продължиха да бъдат Карачанаков, Паун и Томас, но и те не успяха да вкарат нов гол и така двубой завърши при 3:0 в полза на „червените“.

В класирането ЦСКА продължава да е лидер с 57 точки, на 6 пред втория Лудогорец. Светкавица остава на последно място със 7 точки и никакви шансове за оставане в А група.