Отборът на Черно море победи кат гост с 3:1 изпадналия отбор на Светкавица Търговище. „Моряците“ надиграха своя съперник в мача от 29-я кръг на А група.

В началото на мача домакините опитаха да покажат, че въпреки положението си, няма да се предаде без бой. В 24-та минута обаче Черно море поведе в резултата. След удар на Симеонов, топката срещна напречната греда, след това се удари в гърба на вратаря Иван Георгиев и влезе в мрежата за 1:0.

Още преди почивката обаче Светкавица изравни. В 43-та минута Шоколаров центрира от ъглов удар, Ели Маркес бе точен за 1:1.

След почивката гостите продължиха да натискат своя съперник и закономерно стигнаха до успеха и трите точки. Последните два гола в срещата реализира Илиян Капитанов. Само в рамките на две минути нападателят бе изпуснат на два пъти от защитата на Светкавица. В 59-та Капитанов демонстрира чудесен рейд, навлезе в наказателното поле и реализира за 2:1. Само 120 секунди по-късно отново нападателят стреля от границата на наказателното поле за крайното 3:1.

След спечелените три точки Черно море заема 8-о място с 49 точки, докато аутсайдерът Светкавица, вече изпаднал в Б група, се намира на дъното с едва 8 пункта.

В последния кръг, Черно море е домакин на Славия, а Левски посреща Светкавица.