Берое записа втора поредна победа от началото на сезона, след като постигна категоричен успех с 3:1 при гостуването си на Светкавица от 10-я кръг на А група.

Мачът започна много добре за гостите, които поведоха в резултата още в 8-та минута, когато Пенев центрира в наказателното поле на Светкавица, където Джаферович засече топката с глава и вкара за 0:1.

В 11-та минута Петър Димитров стреля отдалеч, но в страни от вратата на Иван Георгиев. Гостите от Стара Загора имаха надмощие до края на първото полувреме, но не успяха да стигнат до втори гол.

През второто полувреме ситуацията на стадион „Димитър Бурков“ не се промени и футболистите на Берое бяха видимо по-добри.В 60-та минута Божанов направи добър пробив, след което нахлу в наказателното поле на Светкавица и стреля, но в аут.

Берое удвои своята преднина в 64-та минута, когато Жеков центрира от корнер в наказателното поле на Светкавица, където Джаферович засече топката с глава и я изпрати във вратата на Иван Георгиев за 0:2.

В 76-та минута Слави Жеков пусна чудесен извеждащ пас към Петър Димитров, който премина през Венков и излезе сам срещу Иван Георгиев, след което прокара топката между краката му за 0:3.

Берое можеше да постигне още по-голяма победа, след като в 80-та минута Жеков центрира от фаул в наказателното поле на Светкавица, където Емил Ангелов засече топката с глава, но Иван Георгиев улови без проблеми.

Светкавица стигна до почетен гол в мача в 81-та минута, когато Мегди центрира в наказателното поле на Берое, където Ивайло Иванов изпусна топката и Георги Георгиев отблизо вкара за 1:3.

В 84-та минута Емил Ангелов стреля опасно, но в страни от вратата на Иван Георгиев.

След тази победа Берое вече има актив от 7 точки и излезе от зоната на изпадащите. Светкавица остана на последно място с едва 1 точка.