Старши треньорът на Светкавица Альоша Андонов отдели толкова много време на журналистите след мача в Стара Загора, че за малко отборът му да го остави в града на липите. Андонов сподели, че е разочарован най-вече от факта, че Светкавица не е създал голови положения срещу Берое, но загубата с 0:2 не е неочаквана.

„Всички сте гледали мача, според мен се опитахме да играем открито, да играем футбол, но толкова ни стигнаха възможностите. Явно на момчетата не стигнаха и силите, изразходвахме се срещу Локомотив София. За първи път, откакто аз поех отбора, не създадохме голова ситуация. Честитя победата на Берое, тя е напълно логична и очаквана. Постарахме се, толкова капацитет имаме,“ коментира треньорът. „Радвам се, че тук обстановката е изцяло футболна. Хубав стадион, ще се радвам оттук-нататък да върви така в положителна насока отборът на Берое.“

Въпреки че има много скромна група играчи, и редовно не успява да събере пълна група, Андонов каза:„Аз за разлика от много други колеги, никога не съм се оплаквал. Имаше един мач, срещу Черноморец, в който бяхме точно 12 човека. Няма да се оплакваме, това е, имаме ги от първия кръг тези проблеми. За жалост нямахме днес положения, в предишните имахме по три-четири. Отборът се развива в положителна насока, но е изцяло обновен. Не мога да се сърдя на момчетата.“

„Мисля, че ще съберем двуцифрен точков актив, поне от Видима и Калиакра мисля, че ще вземем точки,“ добави той за финалната права от сезона.

„Аз по принцип съм с уговорка да водя Светкавица и в Б група. Трябваше да съм луд да кажа, че ще се спасим с две точки на полусезона. Ако работим с цел да е добър отборът, защото единната Б група ще е много силна, и имаме някакви цели да се завърнем в А група, ще останем да работим, и да го развиваме този отбор в положителна насока,“ завърши Альоша Андонов.