Футболната формация на Търговище ще съществува, макар и във В група. Това стана ясно днес на провелия се обществен съвет за спасението на Светкавица, който се проведе в залата на общинския съвет. На събитието присъстваха много приятели на клуба и футболисти от близкото и далечно минало.

Конкретното решение е да се създаде нов спортен клуб, който ще играе в трета дивизия с лиценза на футболния клуб от Макариополско, които направиха жест и преотстъпиха правото си.

Самото ръководство на новия клуб ще е от няколко човека, но идеята е формированието да е отворено и в него да членуват повече хора, които да помагат със средства, защото издръжката няма да бъде евтина.

„Ще разчитаме на сърцати джумалии и на радетелите на местния футбол”, каза по време на срещата символичният домакин, кметът д-р Красимир Мирев.

На първо време футболният клуб ще рзчита на местни кадри. Светкавица ще играе срещите си, както и предишния отбор, на стадион “Димитър Бурков”, а тренировките ще провежда на стадион “Неделчо Камов”.

По отношение на множеството въпроси дали общината не може да поеме клуба, на срещата стана ясно, че това не е възможно, защото разрешение може да даде общинският съвет. А това е възможно да се случи най-рано след месец, когато ще е евентуално следващото заседание.

Първенството във В група започва на 18 август и до тогава трябва да са приключили всички регистрации.