Не съм много наясно кога започва ловния сезон,но май през есента е в разгара си. Така е и във футболната А група. Есента очевидно е сезон за отстрел на треньори. Само в последните две седмици бяха сменени неколцина от тях,включително на двата гранда ЦСКА и Левски.

От началото на шампионата в елитната дивизия в България пък с поста си се разделиха цели 8 старши треньори - на ЦСКА, Левски, Литекс, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Ботев, Калиакра и Светкавица. Та това са точно половината отбори в А група! При това не броим повторната рокада във Враца, където наставникът не беше уволнен, а сам отиде в друг клуб.

Би било клиширано да кажем,че треньорите трябва по-дълго да бъдат оставени да работят. Може би някои от тях не е трябвало въобще да започват. При всички случаи е повече от странно половината отбори да уволняват треньорите си още преди да е приключил полусезона. Май проблемът не е само в хората на пейката, а и в некомпетентността на собствениците, назначаващи специалисти,които очевидно не им вършат работа.