След 15 кръга Левски започва да узурпира първото място. „Сините“ изглеждат стабилни без да блестят. Необходими са ти лидери, ако искаш да си лидер. Звучи обикновено, но е самата истина. Левски е първи, благодарение на наличните водачи, които дърпат отбора на терена, а и извън него.

Двама се открояват над всички. Притежават опит, класа, характер и манталитет на победители. Както се казва – стари, но златни. Живко Миланов и Веселин Минев държат юздите на терена. Когато трябва дърпат уши /в буквален и преносен смисъл/, щом се налага атакуват, с тях защитата на Левски стана трудна за пробиване.

Привличането на Миланов може да се оприличи на шестица от тотото. С неговото завръщане Левски започна да печели. Минев пък носи достойно капитанската лента и поддържа огъня от лявата страна. Бековете на Стойчо Стоев носят постоянна опасност за противника. Те поддържат добър ритъм, въпреки че са минали 30-те. Това се постига с висок професионализъм и много труд. Ветераните са закалени с шампионски манталитет още от престоя си в Дрийм тима на Станимир Стоилов.

Солидната отбрана е нищо без добър вратар. Левски има такъв. Йоргачевич показа лоялност през лятото и не напусна кораба, а сега се наслаждава на отличен период. Сърбинът вади важни положения, който понякога направо спасяват „сините“. Срещу Пирин и Поморие хвана дузпи, извади още няколко срещи. Снощи стопира Стефан Велев, който можеше да прати мача с Локомотив Пловдив в друга посока. Още в десетата минута Боян демонстрира, че Левски трудно ще пусне гол и в този двубой. Стиснатият юмрук след ключовото спасяване е знаков. Левски играе стегнато, отборът е обединен на терена и е способен да замаскира недостатъците си.

Четвъртият с влияние е Владимир Гаджев. Бивш капитан и футболист, който ще е титуляр във всеки един отбор от А група. Контузия го извади от строя, но не трябва да се подценява фактът, че тя беше получена, защото националът не се спести и заигра без подготовка. Тази саможертва показва, че Гаджев мисли по различен начин. Трансферът в чужбина не е самоцел, а бъдещето му по-скоро е свързано с „Герена“. Сериозен товар падна от футболиста и това му се отразява добре. Вече не е самотен водач, а част от групата лидери. Отборът му е по-важен от личните цели.

Срещу Локомотив Пловдив Левски имаше затруднения. Освен Гаджев липсваше и петата решителна фигура. Нямаше го Роман Прохазка, който тихомълком стана величина. Подценяван в годините, словакът дочака своя момент. С Живко Миланов оформиха забележителна дясна зона. Прохазка дори започна да бие дузпите, които Левски рядко получава през този сезон. Дисциплиниран, подготвен физически и много фокусиран върху събитията на терена. Роман е точно като Левски в момента. Няма блясък, но върши много работа и никога не свежда глава.

Покрай тези, които имат думата на „Герена“, израстват и други момчета. Стоев вече има отлични халфове като Костадинов, Бедоя и находката Де Ноойер. Централните бранители не допускат гафове. Дори Белаид е заприличал на австриец в действията си, повлиян от партньорството си Карнер.

Юношите, който бяха „темата“ в началото на сезона, слушат и изпълняват. Преди няколко дни Ради Цонев се опита да каже нещо на Минев и капитанът обясни на висок тон, че младите не бива да се обясняват дори в играта на квадрат. Подобен урок получи и Мики Орачев на една от последните тренировки. Младокът си правеше оглушки относно „вечното правило“, че най-неопитните първи влизат в квадрата. Асистентът Топузаков го постави на място, лепвайки му прякора „Лех Познан“. Според медийни спекулации полският тим иска юношеския национал... Това са само част примери за спазването на йерархията, нещо без което не може, особено в отбор с амбиции.

Тук е моментът да споменем и за издънката на Наско Курдов. Нападателят си позволи да поиска титулярно място от треньора, което го извади от групата. Неразумна постъпка, която ще коства много на футболиста, който дойде на „Герена“, за да сбъдне детската си мечта... В Левски на този етап се цени трудът, а не празните приказки.

Курдов трябва да се срамува, че не успя да се пребори с Диаби, който остава впечатлението за абсолютно безхаберен нападател. Срещу Локомотив Пловдив Живко Миланов му причини комоцио от точни центрирания, които по правило бяха опропастени от тарана.

С наличните лидери Левски ще се бори за първото място, но задачата е трудно постижима. Лудогорец има повече индивидуална класа. Ръководството е задължено да осигури на Стойчо Стоев един истински централен нападател, а и още нещо в офанзивен план. Другата работа на шефовете е да оставят Миланов и Гаджев на „Герена“. Всичко различно ще направи мисията много трудна за „сините“. Георги Иванов напомни каква е обявената цел, но феновете не са забравили, че Левски винаги играе за първото място.